1.
COACH/MENTOR

Ambities waarmaken én vitaal blijven 

Vind jij het moeilijk om je ambities vast te houden en een goede en tevreden keuze te maken voor een (vervolg)opleiding of vakgebied, soort werk en functie? Heb je geen idee wat je wilt bereiken in je werk, de sport, muziek en de kunst? Heb jij soms moeite om het tempo van de maatschappelijke ontwikkelingen bij te benen? Vind jij het lastig om te voldoen aan de complexe eisen en hoge verwachtingen die er vanuit je omgeving aan jou worden gesteld?

Met de I en O-coachingsaanpak help ik je ambities op een gezonde manier te realiseren: zorgen dat je bij de dingen blijft die bij je passen en die je energie geven. Dat je meer tevreden en met meer energie in je opleiding, werk of privésituatie staat en weloverwogen en krachtige keuzes kunt maken. Waarmee je voorkomt dat je opgebrand of gestrest raakt, oververmoeid of emotioneel uitgeput, te vaak ziek bent, dat je aan jezelf gaat twijfelen, etc.

   

Hoe pak ik het na een intakegesprek aan?
In de eerste serie gesprekken werken we aan de bewustwording van je individuele kanten. Waarbij je moet denken aan ambities en doelen, kernwaarden, talenten en kwaliteiten. Kortom je werkt aan de persoonlijke lijn waarmee je trouw blijft aan jezelf.
Vervolgens kijken we naar verwachtingen en eisen die de omgeving aan je stelt. Met de focus op kennis, vaardigheden en houding die opleiding, werk of privé van je vragen.
In de laatste fase werken we aan een effectieve en gezonde match van de persoonlijke lijn met die van de omgeving.
Een goede afstemming zorgt voor een relaxt en vitaal gevoel.
Uiteindelijk leer je een duurzame manier ontwikkelen waarmee je voortaan zelfstandig bewuste en gemotiveerde keuzes kunt maken.

Spreekt deze aanpak je aan? Neem dan contact met me op voor een kennismaking om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Enkele reacties van mensen die ik de afgelopen jaren heb getraind en gecoacht:

 

2.
PORTRETTEN VAN LERENDE ORGANISATIES

Op 9 maart 2010 organiseerde de projectdirectie Leren & Werken van de ministeries van OCW en SZW de werkgeversconferentie 'Durf te investeren in leren!'. Zo'n 400 ondernemers, werkgevers, P&O-functionarissen en werknemers namen hieraan deel.


In het kader van deze conferentie realiseerde VAARWERK TRAJECTEN de videoreeks 'Portretten van lerende organisaties'.  
Bekijk hier de volledige reeks videofilms.

3.
ANDERE BEST PRACTICE PRODUCTIES


DE ZORG

Bekijk hier de volledige reeks videofilms >>


LEAN: zien én elimineren van verspillingen


Als bedrijf of instelling is er nog HEEL VEEL WINST, te behalen! Zowel voor:
- de klant, die producten en diensten goedkoper en beter ziet worden;
- het bedrijf of de instelling die met behoud van kwaliteit de onkosten aanzienlijk lager ziet
  worden en de resultaten beter;
- de medewerker die zijn materiele en immateriele werkomstandigheden vooruit ziet gaan.

Onderzoek laat zien dat veel handelingen - kan zelfs gaan tot 95% - die door medewerkers worden uitgevoerd GEEN TOEGEVOEGDE WAARDE hebben voor de klant. Met andere woorden: er wordt nogal verspild!

Bekijk hier een ervaring met het lean (manufacturing) proces.